Mediationkantoor is dé specialist in conflictbegeleiding

 

Het VSA Mediationkantoor is dé specialist in het begeleiden van partijen bij uiteenlopende kwesties, zoals verstoorde arbeidsrelaties tussen werkgever en werknemer en echtscheidingen. Maar ook voor conflicten tussen ondernemers, burenruzies, problemen binnen de familie of geschillen met de gemeente, bent u bij ons aan het juiste adres. Onze mediators hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van allerlei kwesties en daarbij een zeer hoog slagingspercentage van méér dan 90%. Dat maakt ons een van de meest succesvolle mediationkantoren in Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat niet voor elke kwestie een gang naar de rechter nodig is. Zeker als beide partijen dat eigenlijk ook niet willen. Want bij een gang naar de rechter, geef je de beslissing uit handen aan een derde. Als je liever zélf de touwtjes in handen wilt houden bieden wij mediation aan als een vorm van conflictbemiddeling, waarbij een onafhankelijke en neutrale mediator samen met u en de andere partij(en), aan een oplossing werkt voor uw geschil.

 

Conflictbemiddeling met gevoel

 

Wij onderscheiden ons door het vermogen ons volledig in te leven in de positie en gedachtegang van beide partijen, zonder daarbij partijdig te zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat vrijwel elk geschil een oplossing in zich heeft die aanvaardbaar is voor alle partijen. Maar vaak zien partijen de oplossing niet, omdat ze nog te veel op hun eigen standpunten blijven staan. Vaak staat emotie (boosheid, verdriet, onmacht) of een diep onrechtvaardigheidsgevoel (één van de)  partijen in de weg om een streep onder het verleden te kunnen zetten. Hulp van een van onze professionele mediators brengt daarin echt verandering, omdat onze ervaring heeft geleerd dat alleen een toekomstgerichte blik kansen biedt.

 

Van eigen standpunten naar wederzijdse belangen

 

 

Uitgangspunt bij mediation is, dat partijen samen de wil hebben om een goede en duurzame oplossing te vinden. Het allerbelangrijkste is dat partijen weer op een normale manier met elkaar kunnen en willen communiceren, zonder voortdurend met verwijten te komen. Dat is best lastig, zeker als de emoties hoog oplopen. Maar als emoties een plekje hebben gekregen is het zaak om de eigen, vaak harde standpunten los te laten en te kijken naar de wederzijdse belangen; naar datgene wat partijen eigenlijk écht willen. Alleen dán lukt het om uit de conflictsituatie te komen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar wij helpen daar bij. Vaak lukt het om na afloop van de mediation toch weer op normale voet met elkaar verder te gaan. En besluit men dat het toch beter is om afscheid van elkaar te nemen, dan zorgen onze mediators voor een soepele afwikkeling. Ook dan is het belangrijk om goed met elkaar te blijven communiceren. Want niet (meer) praten, lost uiteindelijk niets op.

 

 

De legal-mediator vs de communicatie-coach?

 

Je zou het wellicht denken, maar de mediators van het Mediationkantoor bekijken conflicten niet door een juridische bril. Vaak is dat niet eens wenselijk of noodzakelijk en treden onze mediators vooral op als communicatie-coach. En is het toch nodig, dan weten wij als geen ander de weg in het doolhof van juridische regelingen. Het belangrijkste is dat alle partijen goed geïnformeerd worden en dat zij van daaruit weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Vanuit een onafhankelijke en neutrale positie geeft de mediator informatie over de wettelijke kaders. 

 

Meer weten? Maak gerust een afspraak met een mediator voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking.

 

Download hier de PDF.